tisdag 15 mars 2011

Allt för att utrota hungern




Vi är mitt uppe i den kristna fastan och i år driver svenska kyrkans internationella arbete ( som tidigare hette svenska kyrkans mission och lutherhjälpen, numera ihopslaget till svenska kyrkans internationella arbete) en kampanj under fastetiden, det heter att Hela världen och själva kampanjern som drivs med bla Tradera är allt för hungern. Ni har säkert sett reklamfilmen på tv. I vårt församlingshem har vi ställt ut pappers bössor på borden och i början av april ska vi gå ut på stan.
Fastan sträcker sig 40 dagar från och med askonsdagen fram till och med påskafton. Söndagarna är inte fastedagar. Under fastetiden tänker vi på andra, prövar vårt kristna liv, försaka av sitt eget till förmån för dem som lider nöd. Fasteinsamlingen pågår fram till och med palmsöndagen då vi får lämna vårt bistånd.

Jag har tagit hem en pappersbössa och ställt på mitt matbord och så lägger jag några kronor i den varje dag, när vi sedan har den officiella insamlingen av dessa i kyrkan så kommer jag att gå dit med min.
Stödj Kampanjen och utrota hungern i världen!

Inga kommentarer: