måndag 7 januari 2013

Har ni träffat matvraket?

Jag skulle vilja presentera matvraket nummer 1. Från att totalt matvägrat, gått ner i vikt & stannat i längden så har hon med stort B nu börjat äta som en häst!

Så sent som i onsdags grät jag av oro (& smärtan i mjölkkranarna när B ammade) längtade med skräckblandad förtjusning tills undersökningarna i nästa vecka, vad är felet? Varför äter du inte unge?

Sen var hon heldag på dagis i torsdags & då bestämde jag mig för att nu har mjölkkranarna stängt, mycket oxå för B hade bitit eller snarare slitit sönder slangarna med sina 2 tänder, så det var för smärtsamt. Så vad händer? jo som från ingenstans kom matmonstret & landade i Birgittas lilla kropp. Bara till lunch åt hon 3! Smörgåsar & 1/2 banan , fram till i onsdags var vi glada så länge hon fick i sig 1/3del smörgås eller iaf 1 tesked gröt & drack hon mer än 30 ml välling var det till att ta fram tutorna & festen var i fullgång. Bara nu på morgonen har hon druckit 220 ml välling & ätit 1 smörgås.

Nästa vecka har vi tid igen för mätning & vägning & nu ser vi fram emot det, för sen i fredags bor det ett matmonster, eller ett matvrak hemma hos oss. En tung sten föll från våra hjärtan, nu hoppas vi att det håller i sig.

Och dessutom säger hon till själv att hon vill ha mat " ma" betyder macka & "me" betyder antingen välling eller frukt beroende på vad hon gör med händerna samtidigt!

Inga kommentarer: