söndag 5 december 2010

okey för kändisar att knarka??

Varför är det okey för kändisar att knarka?
Det verkar ju som så iaf om man utifrån ska titta på Tv4as policy.

Först avslöjades det att han Jay i idol knarkar, han fick enligt Tv4 vara kvar i tävlingen
och nu är han helt plötsligt i final. han kanske är så pass bra sångare så man kan strunta i att han faktiskt knarkar vilket inte är lagligt? Någon skrev på Facebook: hur kan man rösta på en knarkare, jag tittar inte på idol för jag förstår inte charmen med programet längre. Det är redan färdiga artister som blir produkter, får någon eller några enstaka hitlåtar och sedan försvinner dom. det är få produkter som håller livet ut.

Nåja det har inte med saken att göra. Sedan har vi programet så mycket bättre där både Plura och Sandelin har åkt fast för knarkinnehav och har (kanske fortfarande gör) knarkat. På något sätt känns det som att detta beteende uppmuntras.

Jag bara undrar vad ger det för signaler till dagens barn och ungdomar? Det samma med det här Paradise hotell som sänds på Tv6 klockan 19,30 på dagarna. Det är barn och ungdomar som är vakna den tiden, vad ger det för signaler? och vad skapas det för förebilder för våra barn?
sedan står alla och media helt handfallna och undrar hur kunde detta ske? varför har barnen blivit si och så? Jo för att det visas sådana tv program.

För några år sedan blev det sådant rabalder kring ett barnprogram där det användes våld. Förskolebarnen kunde ju ta efter, detta var någongång på 90talet. idag på bästa sändningstid en fredag eller lördag eller 19,30 på vardagarna så visas program där alla har sex med alla, alla super eller så står det i tidningarna om att den och den idolen knarkar. Kan inte barnen och ungdomarna ta efter detta? och varför är det helt okey att visa dom programen vid åtta tiden på kvällarna medans barnprogramet med lite onödigt mycket våld inte fick visas på bolibompa tid?

Tiderna förändras, så även samhället och etiken tydligen!

Inga kommentarer: