fredag 11 november 2011

Trelleborg hbk mot OV helsingborg

I går var det skånederby i handbollsallsvenskan och eftersom det brukar vara extra liv på bebis i magen under handbollsmatcherna så gick jag dit. Var även väldigt nyfiken på matchen i sig och trodde att det skulle bli en helt fantastisk stämning i söderslättshallen, speciellt när det var "vår" populära målvakt Michael Andersson som asvarade för helsingborgsmålet.

Men trots Michaels hemkomst eller ska nog säga att pga Michaels hemkomst så var stämningen i söderslättshallen väldigt avslagen och spänd, de 458 personerna i publiken visste inte vilka de skulle hålla på. Vår populära målvakt Michael som bytte klubb inför säsongen eller på Trelleborg hbk? Publiken jublade liksom nästan lika mycket när Michael stängde igen Helsingborgsmålet som när Trelleborgarna lyckades göra mål på den forna trelleborgs målvakten, vilka skulle man hejja på? Alla ville att Michael skulle göra en bra match som han alltid gjorde när han spelade i Trelleborg, samtidigt som man ville se hemmalaget vinna, det blev verkligen en klyven historia det där.

Hursom matchen igår var stundtals spännande men Trelleborg slarvar för mycket i försvaret och ibland kändes det nästan lite pinsamt och när man dessutom ser vissa interna intriger sins emellan så börjar man undra, jag förstår att en viss irritation uppstår mellan spelarna men hade de sammarbetat hela tiden istället för att gnabba på varandra så hade de faktiskt vunnit gårdagens match, för när Trelleborg hbk är som bäst då är de verkligen bäst och förtjänar en plats i elitserien, men när de är som sämst så platsar de inte i allsvenskan, deras lägsta nivå är för låg med andra ord och tyvärr smittar detta av sig på ungdomslagen för Pojkar A har precis samma problem.
Slutresultatet för Trelleborg hbk mot Ov helsingborg i gårdagens allsvenska match blev 22-23, ett resultat som kunde sett annorlunda ut om de haft bätte försvar och slutat slarva så mycket, framför allt sluta gnabba på varandra.

Inga kommentarer: