onsdag 12 maj 2010

Debut

Drygt 4,5 år efter att jag och Elvis Presley började träna lydnad så har vi fortfarande inte kommit iväg på någon lydnadstävling, det har gått 3 år sedan han tävlings tränade Agility sist och inte heller där har han fått starta officiell tävling ännu. Hursom nu har vi att tacka Nina för att lydnadstävlings debuten kommer i sommar och inte vintern 2016. Vårt nya team "mini hundar" skall från och med i sommar starta en ny trend bland chihuahuor och Kineser att vara med på lydnad tänkte vi, Edith Piaffs lydnadsdebut kommer dock att få vänta till hm ja hon kommer nog förresten inte att ha någon karriär inom lydnad då hunden varken kan sitt eller ligg i nuläget och verkar vägra att fatta hur man lär in komandot. i söndags tog det ju 30 minuter för henne att fatta att hon skulle hoppa över det lilla agility hindret för att få godis så det kanske säger hur smart den hunden är?

Elvis Presley älskar att träna lydnad och kan alla moment som ingår i både lydnad 1 och 2 galant förutom aporteringen så det är väl den vi får öva på fram till debuten, sedan 1 år tillbaka ungefär äter han ju pinnar och ben så nu tycker han ju om att ha saker i munnen i a f så då borde apporteringsmomentet gå lättare att träna in.

Agility får dock Elvis Presley vänta med att debutera på officiell tävling till typ sena hösten eller vintern, jag tror nämligen att han behöver gå en uppfräshningskurs innan, om inte annat den som ska tävla med honom.

Inga kommentarer: