måndag 4 oktober 2010

TFF- MFF matchen

Klockan 18.00 i går kvæll gick startsignalen på Vångavallen. Øver 9000 åskådare jublade och det var ett faktum, skånederbyt var igång. Ett gæng hoppfulla Trelleborgs fans viftade med flaggor och sjung låtar om hur bra Trelleborg ær, men klacken øverrøstades av MFF klacken och ænnu værre blev det efter 27 minuter då MFF fick in sitt førsta mål. Men Tffs chanser på mål om och om igen gjorde att hoppet levde vidare, TFF kunde ta det hær, om bara marginalerna varit på deras sida.

En bit in i andra halvlek hoppade en MFF spelare ner på marken i straffområdet och det var ett faktum, MFF skulle få en straff, en straff som ær och længe lær førbli omdiskuterad. Alla utom MFFs egna supportrar ser att straffen inte skulle ha ægt rum utan spelaren kanske snarare skulle haft en varning før att han filmade eller vad det heter. Jag tror iaf att matchbilden hade sætt annorlunda ut om inte den dær straffen hade kommit.
Vi børjade dra oss ut mot utgången i 88 minuten och hørde då ett jubel från MFF hørnan, 3-0 blev slutresultatet och jag som hade trott att Tff P 14lags seger med 7-1 mot staffanstorp kanske hade smittat av sig till A laget.

Det var iaf skoj att vara på ett fullsatt vångavallen, vilket jag aldrig tidigare varit. Det var en god atomsfær, dessværre var TFF klacken alldeles før klena, samm med laget. Trodde verkligen att dom skulle ta MFF dom har ju gjort det førrut.

Undomsmatchen imponerade på mig igår i alla fall, det ær sællan man ser ett sådant bra passningsspel och sådant fachinabelt "hitta varandra utan att prata" samspel, tyckte till och med att deras samspel fungerade bættre æn Alagets, iaf just igår. men vad vet jag det ær ju endast mina åsikter.

En sak ær också ett faktum, det finns ingen stad i hela Sverige som brinner så mycket før sitt fotbollslag som Malmø gør. Det ær en stæmning och ett engagemang som varken går att åskåda i Stockholm, Gøteborg, Kalmar, Trelleborg eller vilken stad det nu gæller