onsdag 12 oktober 2011

Föräldraträff och barnmorskebesök




Igår var det andra träffen med föräldragruppen hos barnmorskan, det handlade om förlossningen och vi fick se en förlossningsfilm, jag tror vi alla blev lite skrämda och kände avsmak för själva förlossningen är något man förträngt och inte vill tänka så mycket på, iaf inte jag men samtidigt var det bra att vi tog upp det redan nu för det påminde mig om att jag var tvungen att ta upp det idag med min barnmorska.




Jag var som sagt hos min barnmorska i dag, jag skulle ta lite nya blodprover eftersom de andra är ogilitga nu när jag bytt efternamn och sedan den vanliga kontrollen så klart. Bäbis är fixerad nu, spännande! och Bäbisens hjärta slår jätte fint och tillväxten följer kurvan fint och så vägde jag mig ingen. I vecka 28 + 3 vägde jag 87,2 kilo. I dag, i vecka 33+4, vägde jag 88,8 kilo så jag har bara gått upp det bäbisen har gått upp under dessa veckorna och jag som trodde att jag skulle gå upp lika mycket till som jag redan hade gått upp i vecka 25. Den totala viktökningen är 25, 8 kilo. Främsta anledningen eller orsaken till att det bara är en ökning med 1,6 kilo de sista veckorna är för att efter glukosbelastningen tappade jag suget på allt som har med sött att göra.




Iaf ett annat ärende som jag hade hos barnmorskan idag var att prata lite om förlossningen och med tanke på min neurologiska sjukdom så ska jag träffa en läkare på Fredag borta hos barnmorskegruppen, läkaren jobbar även på Förlossningen på Lunds universitetssjukhus och hon ska göra en ny bedömning om jag ska få vara med om en vanlig förlossning eller om vi ska planera in ett kejsarsnitt. Sist jag var hos specialistmödravården (i början av graviditeten) så gjorde de bedömningen att jag kan gå på basprogramet under graviditen samt träffa neurologen regelbundet men man bestämde inget om förlossningen. Så på fredag ska vi då prata om detta och även min neurolog ska säga sitt om vad han tror att min kropp klarar av. Visst nerverna har varit sämre under graviditen men långt ifrån det man befarade, dessutom tycker jag att händerna har blivit lite bättre igen även om fötterna är sämre.




Jaja, ang förlossningen jag är iaf inte ett dugg rädd för smärtan som kommer, klart det kommer att göra ruskigt ont, jag tycker mest det verkar väldigt "tradit" att det ska vara så långdraget. jag är inställd på en vanlig förlossning sen får vi se vad läkarna kommer fram till på fredag.




Just det sedan redde jag även ut Ultraljudsresultatet med min barnmorka, bäbis kommer troligen att väga runt 3,9 - 4,1 kilo vid förlossningen och inga 4,9 som det stod i mina papper. 13% över det normala är ca 3,9 istället för ca 3,5 och inte 4,9 då hade det varit 30 % i så fall. Hon skämtade till det och sa " bäbisen ska inte gå till skolan direkt". Hon har både humor och är väldigt kärvänlig min barnmorska.

1 kommentar:

Anna sa...

Oavsett om du får KS eller om det blir vaginal förlossning så hoppas jag att du får en fin förlossning! Och du "vanliga" förlossningar kan gå fort de med!