tisdag 18 oktober 2011

inget BB besök?

Blev så himla förvånad i dag när jag var på föräldraträffen på MVC. I Ystad får man besöka dem innan man bestämmer sig för att föda där så att säga, men både Lund och Malmö har slutat med detta, I Malmö som är halva Skånesuniversistetsjukhus där får man inte ens se en film om hur deras förlossningsavdelning är, Lund som är andra halvan av skånesuniversitetssjukhus visar iaf en film över internet. Men hur ska man då kunna välja förlossning, om man inte får besöka sjukhuset innan? Hur ska man i förväg kunna känna tilllit till Barnmorskan på förlossningen om man aldrig träffat eller pratat med personen?

Är det vanligt att man inte får besöka förlossningen/BB innan? hur är det borta hos er?

Trelleborg har ju inget eget BB utan man får välja mellan Ystad lasarett och Skånesuniversistetsjukhus i Lund eller Malmö. Vi har långt i förväg valt Ystad MEN det kan komma att bli Lund pga Neurologin, Malmö går helt bort och finns inte ens på världskartan som ett alternativ för oss.

3 kommentarer:

Anna sa...

I Västerås får man inte heller besöka förlossningen. Motiveringen till att man slutat med detta är att man inte vill störa födande mammor som kanske vankar omkring i korridoren. Istället har de "öppet hus" dvs en ppt-presentation där de berättar om förlossningsavdelningen, BB och neonatalavdelningen.

Det är ju omöjligt att veta vilken personal som kommer att jobba när det väl är dags, så ett besök på förlossningen gör ju varken till eller från. Däremot har du all rätt i världen att be om en annan BM under förlossningen om du känner att det inte funkar av en eller annan anledning. Förhoppningsvis får du träffa underbar personal som kommer att stötta och hjälpa dig att föda ditt barn till världen.

ika sa...

Det är just Öppet hus jag menar. Ystad har det enkväll i veckan som man kan anmäla sig till där man även får träffa personalen som arbetar

Stora syster sa...

Här uppe i norr så är man ALLTID välkommen! En annan mentalitet på "fölke"! Närå, men här uppe har det i varje fall varit studiebesök tidigare. Nu är det ju 2 1/2 år sedan sist, så det kan ju ha ändrats. Sen har jag ju varit "öronmärkt" varje gång, vilket gjort att jag har liksom trippat in på röda mattan och både klämt, luktat, titta och valt prylar som skall användas till mina förlossningar. Dessutom har jag ju tydligen klippkort inom Landstinget och hälsar hemtamt på Barnmorskorna... de minns ju mig, de stackrarna. Inga roliga förlossningar. Men säkert bra erfarenhet för dem att bära med sig. Lycka till, Syrran! Det kommer gå så bra ska du se!