fredag 9 april 2010

Deprimerande

Förnedrande var det på stan i dag! Det är aldrig roligt att behöva visa legitimation men det är ännu mindre roligt att behöva visa legitimation på sin egen 30 års dag! Den här dagen om någon är den dagen på året som man inte vill känna sig liten.

Jag gick till systembolaget för att köpa ett par flaskor rödvin, jag fick visa legitimation.
Sedan går jag till kiosken och ska köpa 2 dosor snus, jag får visa legitimation.
med en prilla under läppen och en systempåse kasse i handen går jag in på Ica i köpecentrat och köper några folköl som jag vet att mammas sambo vill dricka till maten. Vad händer då i kassan? Jo, kassörskan ber om Legitimation. ja det känns ju verkligen jätte trevligt. "Du får se det som en komplimang" sa hon lite halvt generat när hon hade tittat och jag kände mig lika liten som konfimanderna i Beas grupp. Nja, jag kanske inte gör det i dag på den dagen jag fyller 30 år sa jag till henne.

Det är det jag säger, jag kommer inte att få bo på ett ålderdomshem när jag är 88 år gammal, för jag kommer inte att komma in då alla tror att jag är under 55 år. Jag platsar där när jag är 120 år för då ser jag ut som en 88åring.

Jaja, det är aldrig roligt när det går utför och i mitt fall är det tydligen så att ju äldre jag blir desto yngre ser jag ut att vara. Det var ju faktiskt en bekant till J som frågade om jag var hans dotter för ett tag sedan, gissa om Möller skämdes sen.

Inga kommentarer: