fredag 30 december 2011

Lyckligt lottad

Jag är trots allt väldigt lyckligt lottad för tänk om jag hade haft ett bråkigt barn eller en kolikdotter eller något sådant. Vi är friska från sjukdomar än så länge och jag har en dotter som behagar att sova hela nätterna och en väldigt väldigt snäll dotter, hade jag inte haft det hade jag nog aldrig orkat med för det tar på krafterna att inte vara frisk själv.

Undersökningen på bäckenbottencentrum i malmö igår var mindre rolig men som tur var hade jag en läkare med humor vilket gjorde det hela lite lättare. Eftersom sätesmuskeln är hel, tur i oturen, så väljer man att vänta med operationen till om 3 månader, skulle de gå in och operera redan nu så kommer det med all säkerhet att gå upp igen och då blir 7ggr värre berättade läkaren, så jag måste stå ut med denna vidriga smärta och allt som kommer ut genom hålet i 3 månader till, men blir det för outhärligt så blir det operation tidigare.

Det känns bara så orättvist, när alla andra nyblivna mammor kan lägga förlossningen bakom sig ganska snabbt så måste jag gå runt med ett stort hål på ett mindre skojsigt ställe och med denna smärta, men jag vet ju att det kommer bli riktigt bra när de kan laga mig så småning om, MEN 3 månader är trots allt 3 månader och under den perioden händer det väldigt mycket under Birgittas liv. jag försöker att bara fokusera på henne istället och när hon är vaken så tränger jag bort smärtan och bara njuter av att ha en sådan underbart snäll dotter som jag har.

2 kommentarer:

Anna sa...

Åh Ika! Jag hoppas verkligen att det finns stunder när smärtan är något mindre så att du får njuta även av de tre första månaderna i B:s liv. Finns det ingen smärtlindring som hjälper? Förstår ju om du inte vill ta tunga droger till vardags, men någon gång ibland för att få sova en natt eller så?
kram

ika sa...

jag knaprar citodon och har voltaren supp vilket underlättar en del och sedan fick jag en bedövningssalva som jag ska börja spruta upp i hålet vilket ska ta bort väldigt mycket av smärtan i 3-4 timmar .. några starkare värktabletter vill läkarna inte skriva ut då amningen fungerar så bra och det är svårt att hitta något som inte går över i mjölken och påverkar B... så jag ska testa att kombinera voltaren Supp och citodon nu även med den där bedövningsalvan och se om det fungerar, annars får jag i värsta fall sluta att amma men det vill jag inte ....

kram