tisdag 1 april 2008

Hemkomst

Då är Elvis hemma från Sjukhuset igen. Det gick lite snabbare än räknat, under förmiddagen fick de inte in några akuta "mun" fall och därför kunde jag hämta hem Elvis redan kl 11.15 
Det är riktigt skönt att ha han hemma igen, även om han är helt groggy. 

Ani, Elvis hundkompis är helt upprörd. Hon vankar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hon nosar på Elvis och "gnyr" till.  Jag försökte ta ut henne men hon vägrar gå i från Elvis. Jag skulle vilja kalla det att hon är en sann kompis, men jag tror att det är moderkänslor hon har. Just nu ligger Elvis i sitt hus med en filt över och Ani ligger bredvid med ett vakande öga på honom.

Veterinären och Tandsköterskan tyckte Elvis hade många fina tänder i munnen, "ovanligt många för denna rasen" lyder uttalandet. De är fortfarande lite oroliga för hans vikt så han ska fortsätta gå på viktkontroller varannan månad. Annars lyder domen:
 "borsta tänderna minst 3 gånger i veckan, det ska man göra på småhundar då de har lättare att tappa tänderna och sköter man inte tänderna och det händer något med tänderna så sjunker hunden i värde. Har man dessutom en hund med tandlossning vill man helst inte avla en sådan hund, de kommer bli avdrag på utställningarna och skulle han tappa tänderna på grund av tandsten, ja då gäller inte försäkringen (även om det står att tandvård ingår) 

Att sköta om sin hunds tänder blir även billigast i längden. Nu hade Elvis lite tandsten så det gick "bara" på 1380 kr. Men det kan bli en betydligt dyrare historia, speciellt om hunden får tandlossning, inflammation i tandköttet eller så och som sagt det täcks inte av försäkringen, oavsett om du har en maxad veterinärvårds försäkring med tandvård eller inte.  Så var noga om era hunds tänder. Speciellt noga ska ni vara om de får Människo-Matrester, hundgodis eller något annat snaskigt. 


Inga kommentarer: