fredag 20 november 2009

Tom i bollen och lite vilsen

Nu börjar det kännas i både huvud och kropp på allvar att man varit vaken sedan 04,30 igår morse med undantag för en timmes sömn på bussen.
Koncentrationen är verkligen inte på topp idag och något så enkelt som att skriva in en text
i en javaskrift är helt plötsligt svårt.

På förmiddagen idag har jag talat med Trelleborgs veterinären om Edith Piaffs
lilla olycka och hon ska dit på måndag morgon, det känns skönt att ha en veterinär man kan
lita på och som känner oss, nu har hon visserligen bara träffat Edith Piaff engång men hon känner mina andra hundar och det är tryggt att ha en veterinär man litar på så pass mycket.

Jag och Veterinären tog även ett långt samtal om Hjalmar Branting och hans psykiska ohälsa
sedan han blev jagad av en schäfer i parken i somras. Mitt 11 månaders arbete med honom gick helt plötsligt 10 steg tillbaka och det blir inte bättre. Han är så fruktansvärt rädd och osäker inne som ute och det är ju raka motsatsen mot vad en chihuauha brukar vara samt att Hjalmars viktras oroar.
På måndag ska han få antidepressiva, ja det finns tydligen det för hundar nuförtiden, och hjälper inte det så vette fatiskten vad jag ska göra. Han är en sådan otroligt fin hund annars och väldigt trevligt och humoristisk om man nu kan säga så om en hund. Veterinären nämnde även något med beteendeterapi men en sådan behandling kostar 995 kr per gång och han behöver nog en 4-5 stycken terapisamtal i kombination med det antidepressiva halsbandet som kostar 350 kr per månad vilket han troligen måste ha livet ut om det skulle fungera, vilket då blir 4200 kr per år. Någon annan som har en hund med psykisk ohälsa som har något förslag på vad man ska göra?

Inga kommentarer: