måndag 9 juni 2008

Sluta klaga din funktionshindrade jävel!

Näh jag klarar inte detta längre. Jag får panik! 

Jag tror jag har kommit på en lösning, eller det finns 1 alternativ. Det ena är att jag åker ruschebana ner för trapporna igen och ålar mig till Elrullstolen som står på baksidan, hundarna kan springa fritt ner för trapporna.  Sedan kan jag ha vatten, hundkoppel och boken i en ryggsäck.  

Men jag ska inte klaga och jag är inte ute efter någon jävla sympati eller vad det heter. Jag känner bara att jag har varit så stark så länge nu, Omänskligt stark som min doktor säger, allt har flutit på hela det här året. Jag har skakat av mig diskrimineringen man möter på ute, varje dag av alla människor och jag har känt att det går att "leva normalt" fast man är funktionhindrad. Jag har hittat mig själv igen, samma gamla glada Erika som alltid är så stark och glad. Tomas Fogdö har till exempel varit riktigt bra hjälp här och jag har inte alls varit deppig över att jag är obotligt kronisk sjuk som jag var det första året. MEN  när jag utsätts för denna diskriminering som jag utsätts för nu och för denna elakhet som det faktiskt är så kan jag inte annat än bryta ihopa. 

Jag känner mig som ett hjälplöst litet barn igen i en stor stor värld där jag inte alls hör hemma. Bara för att man är funktionshindrad så ska man inte behöva sitta instängd. Det är oacceptabelt! Det säger hissbolaget och Akelius själva. Akelius sa att hissen skulle ha lagats redan i lördags. Men trots att dem säger att det är oacceptabelt så gör dem inget. Det har gått 48 timmar nu och hissen är fortfarande inte lagad. Akelius ortschef säger att det inte får gå till så här, det ska anmälas till Handikappombudsmannen. MEN vad hjälper det mig nu? Hundarna måste ut och  jag måste handla lunch. 

Jag kan bara inte förstå. Om dem vet om att det bor en tjej i huset som är rullstolsbunden med 2 hundar som behöver komma ut och verkligen är beroende av hissen. Varför kan man då inte laga hissen?  Dem säger att dem inte vet vad som är fel på hissen, näh men det är väl klart ni inte vet det när ni inte ens är här och försöker laga hissen! Hissbolaget har haft 48 timmar på sig nu! 

Förlåt om jag gör er besvikna, bloggen är inte rolig idag. Eller så sitter det någon jävel där på andra sidan skärmen som skrattar åt detta missöde. Någon som tycker det är helt rätt att behandla funktionshindrade på detta sättet. Någon som tycker att jag får skylla mig själv och att jag är jävligt löjligt som bryter ihopa för en sådan här sak. Ja mena det är ju inte hissbolagets fel att jag sitter i rullstol, klart jag får skylla mig själv och ska sluta klaga

"Sluta klaga din funktionshindrade jävel" sitter dem där och sedan bara skrattar. Vad är det man säger, men vänta ni bara tills ni bryter benet eller hamnar i rullstol så får ni se hur roligt livet är. Hur beroende man blir av sina hjälpmedel, hissen är en av dem och hur man inte blir tagen på allvar för att man går med rullator eller sitter i rullstol. Det är skit kul, jag lovar, ni borde prova på så ska vi se om ni fortfarande skrattar sen. 

Inga kommentarer: