måndag 26 maj 2008

Tröst present/krya på dig present


Mina grannar är för goa! Förutom att dom är helt underbara att umgås med och deras barn är världens sötaste så är hela familjen helt fantastisk, även deras föräldrar som tyvärr inte fick uppehållstillstånd i Sverige. 

Hur som så träffade jag på dom en kortis idag när jag snörvlande kom tillbaka med elrullstolen. Jag harklar fram och frågar om dom har en K850 inne i deras Mobilaffär, jodå dom hade en i affären och jag fick leverans hem i lägenheten i kväll. Priset? Nja, låt mig bara säga så här: Jag skulle se denna nya helt nya oanvända telefon som en krya på dig och tack present! jag fick betala en liten liten del, men Wow! Tusen tack.   

Men det känns alldeles för mycket, men kanske har denna frivilliga barnvakts hjälp,  hjälpt dom så mycket? Kanske ville dom också visa sin tacksamhet efter all hjälp jag gav dom när det gällde uppehållstillståndet och svenska lektioner för deras föräldrar, som de tyvärr inte slutade med ett svenskt uppehållstillstånd. 

Efter 9 månader tro, hårt pluggande av svenska och tilllit till de svenska migrationsverket fick de slutligen ett nej och skulle utvisas, när de fick de sista och absolut sista beskedet att de inte kommer bli något uppehållstillstånd valde de själva att flytta till Dubai, för tillbaka till Libanon kunde de inte åka. Läget i Libanon var i sig en krigszon och pappan hade redan ett pris på sitt huvud, den som sköt honom skulle få 100 000 dollar, allt för att han var en advokat som bara gjorde sitt jobb. Men nu lever dom tryggt och väldigt bra i Dubai i alla fall och kanske har det trots detta slutat som en saga för dom? 

När jag pratade med föräldrarna i torsdags så sa de själva att så bra som de har det i Dubai hade dom aldrig fått det i Sverige, både ekonomisk trygghet och socialtrygghet har dom och pengar som de knappt vet var dem ska göra av. Jag tror inte heller att de hade fått de så bra i Sverige och jag ser fram emot att komma ner och hälsa på dom, men först kommer de hit på semester och jag längtar så mycket efter dom. 

Inga kommentarer: