tisdag 16 februari 2010

Kämpar på från lunds universitetssjukhus

Så kom jag till lund universitetssjuhus i dag och neurologens avdelning,
ett ställe jag borde varit på för en vecka sedan. för tillfället är läget stabilt och bättre än i morse men det är forfarande kritiskt. jag lovar att kämpa på, jag lovar er alla det!

hela dagen i dag fick jag min första protein A behandling på dialysen. Det är en 5-6 timmar lång behandling där ditt blod och din plasma tas ut från din kropp, renas på antikroppar och sedan förs tillbaka om jag inte fattat det fel, är man allergisk mot andra människors blodplasma som jag är så får man detta...nästa behandling planeras till torsdag och sedan lördag och sedan fortsätter den varannan dag tidigast resultat kan man se på lördag om jag fattat det hela rätt, minst 3behandlingar krävs innan man kan se ett resultat som betyder att förloppet stannar av, inte att man blir bra utan att förloppet stannar av och stabiliseras som det så fint heter. ...de andra dagarna skall det tas prover och doningar och nu har jag tydligen kommit i vård sägs det. under 6 timmar ligger jag bara still, men det gör jag ju iof den andra tiden på dygnet också så det är ingen skillnad förutom en hel del aparater inkopplade i halsen och egen tv att titta på.

Så här på natten känns allt hopplöst och ångesten med vad som händer med min kropp kryper tätare inpå. Vart är den erika som för en vecka sedan var ute och gick med hundarna i 2 timmar, satt och läste hebreiska på bussen och tåget och gick till kontoret och jobbade? kom hem gick ut med hundarna, träffade sina vänner, grannar och skrattade och var glad? Vart är den erika som nyfiket väntar på ett brevsvar? vart är den erika som njuter av livet varenaste dag och som är full av drömmar?

Att ligga här i ett paket helt orörlig och inte ens kunna äta eller dricka själv, vad är det för liv? är det värt att kämpa för? vad var det som hände? hur kunde jag bli så här dålig? vad är det för fel, blir jag återställd? Det är lätt att tappa fokuset på natten.

Fokuset, vad hände med fokuset? vvart har jag fokuset jo just ja på söndagen Den 7 mars kl 13.00 på Akka, jag ska fortfarande hålla i den gudstjänsten så den slipper ni inte kära trelleborgare! om dom så får rulla dit mig i min sjukhussäng! mera då? Fokuset var det....Emilijas 1 års dag i augusti, bröllopet i sala i juni som jag ska hålla för mina nära vänner, min 30 års dag i april....studier, mitt jobb! ...jag ska kämpa mig tillbaka! fokus och fokus tappa inte vänsterhanden mera då tappar jag allt.

men vad hände? varför låg jag på ett sjukhus i en vecka och bara blev sämre och sämre och sämre? är det så folk behandlas i dagens borgliga svenska samhälles sjukvård? jag skäms över att säga att jag varit centerpartist i hela mitt liv! kära maud olofsson och stadsminister med flera nu inför valet 2010 , är det rehabilitering ocj sjukvård det här? är det så här det ska vara? Tycker ni verkligen helt ärligt att den svenska sjukvården fungerar bra när man ligger i en vecka på ett sjukhus och bara förvaras mer eller mindre? man ropar på hjälp innifrån sjukhuset i 3 dagar från fredag kväll till måndag morgon och ingen bryr sig, är det så vår svenska sjukvård ska vara? Super! välkommen att vara sjuk i sverige men bara mellan kl 08-16 måndag till fredag och du får inte vara mer än förkyld!


jag hoppas hoppas verkligen att ingen behöver hamna i den situation jag är i, 30 år gammal där du står bredvid din kropp och bara ser hur den förtinas och försvinner. Du står handlöst och tittar på. ingen gammal eller ung förtjänar detta lidande!
Allt hopp är nu till att Dr Andsberg vid Neurologen på lunds universitetssjukhus kan rädda mig!

Tack alla söta underbara för ert peppande, ni är ovärderliga och jag lovar er jag kämpar så mycket jag bara orkar.

Inga kommentarer: