tisdag 23 februari 2010

en vanlig dag på neurologen

Så där ja. jag är egentligen alldeles för trött för att blogga nu men
kände att jag kanske behövde göra det iaf.

Istället för att dokumentera en dag på sjukhuset i bilder så blev det inget inlägg alls idag.
men så här var dagens schema:

07.30 upp och hoppa. blodtryck, blåskontroll, puls etc etc

07.35- 08.00 sedvanliga morgon sysslor med arbetsterapeften till hjälp,
försöka att själv flytta över från rullstolen till toaletten, borsta tänderna, borsta håret, klä på sig mm . Dagens övningar gick ju inte direkt bra ska jag erkänna men jag klarade iaf av att borsta tänderna själv och borsta håret själv med upp rätt huvud.

08.00- 08.30 frukost i matsalen med de äldre damerna. arbetsterapeften hjälper mig att hitta knep så att jag kan göra en macka klar med vänster hand, gick över förväntan.

08.30- 09.30 vila i sängen, trött av all morgonträning

09.45 prata med läkaren, det har fortfarande inte kommit några provsvar från i fredags.

10.30- 11.00 sjukgymnasten. Stå och sitta träning, förflytta träning, gå träning. kasta boll träning. jag hittar inte alls högerbenet och gråter igen, får inte lika mycket kramper idag då vi tog det lugnare och jag litade mer på att vänsterbenet som är starkare och höll mig uppe. kasta boll i 2 handsgrepp gick över förväntan men inget grepp med höger armen och det är bara vänster som arbetar men höger armen reagerade några gånger och den följde iaf med. svimmar nästan av utmatthet.

11.00-12.00 en helt färdig erika sover middag

12.00- 12.45 lunch i matsalen med de äldre damerna. äter själv i dag igen med vänster handen ( tur att man är vänsterhänt) det var fiskgratäng på menyn.

12.50- 13.30 sover middag igen då jag är helt slut i kroppen efter sjukgymnastiken och lunchen

13.30- 14.50 samtal med kuratorn om allt det praktiska dvs vårdplan och rehabiliteringsplan hemma i trelleborg och jobbplanering.

15.00- 16.30 besök av L-J, lämnar avdelningen och åker ner till andaksrummet på enré plan

16.30- 17.00 skvallrar med de äldre damerna på avdelningen samtidigt som jag tränar på att sitta i rullstolen vilket jag gjort utan vila sedan 13,30

17.00- 17.30 middag isterband och dillstuvad potatis.

17.30- 19.00 vilar i sängen och passar på att läsa lite, varvas med kvinnopladder och idag fick dam M åka hem så jag, dam K och dam D är ensamma på rummet under kvällen, dam M saknas redan. "jag" dvs jag tittar på från rullstolen, medan de 2 manliga sköterskorna passar på att byta sängplats, får platsen vid fönstret istället då den ger mer utrymme för rullstolen.

19.00 kvällsfika och mera sittträning i rullstol och lyft träning med vänsterarm.

19.30- 23.15 telefon och datortid i sängen, blodtryckskontroll, omlägg av OPsår på halsen, blåskontroll, medicinering, pulskontroll, syresmätning, göra sig klar för natten med hjälp av undersköterska, pratar hundar med sköterskorna. somnar.

3 kommentarer:

Susanne T sa...

Å jag hoppas du sover gott min vän. Gott att se att du inte ger dig så lätt. Du är fortsatt i mina tankar och böner och jag ber särskilt att du får känna dig trygg och omsluten både av Gud och hans änglar.
Kram från Susanne

ika sa...

tack min vän.

kramen

ika sa...

tack min vän.

kramen