måndag 22 februari 2010

ståträning och gå träning

jaha då inleder vi vecka tre nu då och det är tydligen inte kalisi på sjukhuset iaf. varje gång någon kräks blir personalen nippriga och allt stannar upp för en stund, bättre att ta det säkra före det osäkra vilket dom faktiskt har rätt i. men det är inte besöksförbud och vi får röra oss fritt på sjukhuset eller fritt och fritt vi får gå ner på enre plan och på avdelningen.

vad händer här då? stora framsteg i rehabiliteringen varje dag, det gäller att hitta det säger arbetsterapeften och vi ska from i morgon övergå till naturliga reaktioner med höger armen, dvs om hon kastar en boll till mig så ska armen som genom något slags mirakel bara fånga bollen, den högra alltså och inte den vänstra som reagerade idag när hon testade reaktionen.

jag och sjukgymnasten ska öva på att stå i morgon och gå några steg ( kommer att ta kort på det och lägg ut här till er) , det gjorde vi i dag och jag tycker att det är så fruktansvärt vidrigt för jag känner verkligen inte högerbenet så då spänner jag mig så jag får kramp i vänstersidan och sedan grinar jag helt hysteriskt då jag ju ser att benet är där men jag känner det inte alltså tycker jag att jag inte kan stå på det eller gå med det och inte kan jag flytta på det heller, det bara hänger där dubbelvikt och fladdrar och all min vikt har jag då på vänsterbenet.
Efter att hon tvingat mig att upprepa samma procedur i två meter samtidigt som jag grinar av trötthet och skakar av smärta så fick jag vila, när jag låg i sängen var jag så förbannad och sa att detta var värre än ett träningsläger för nazister under andra världskriget, inte för att jag har varit på något sådant men herre jädrans var trött jag var och det var 17 gånger värre än något annat jag någonsin gjort minst sagt, först 5 timmar senare så orkade jag sitta upp i rullstolen. och jag som tyckte att jag hade varit så duktig´och kämpat på i helgen, nåja jag får bli hur förbannad jag vill nu på sjukgymnasten, jag kommer att tacka henne om några månader.

Inga kommentarer: